Saturday, February 5, 2011

Salam Perkenalan



Hai semua!
Ini my first Post dalam blog aku sendiri...
Salam Perkenalan!
Terkial-kial jugaklah nak fill up registration form tu!
Jom kita berkenal-kenalan...
Aku dilahirkan di Selangor, Sg. Ayer Tawar itulah tempatnya. Mungkin air sungai tu tawar jadi penduduk setempat menamakan tempat tu gitu.
 (Biarlah... ikut suka diorang lah).

Memandangkan abah bekerja sebagai anggota Polis maka aku berpindah randahlah dari satu
balai ke satu balai, abahlah. Aku duduk berek tak duduk balai pun!
Alam persekolahan di sekitar Port Dickson & Seremban. (kira jadi orang nogori).
Tapi orang PD tak cakap negeri tau, diorang cakap "standard Malay".
Then aku further study kat ITM belum 'U' lagi masa tu... Aku memang beruntung sebab sesi temuduga secara oral dan mempersembahkan 2 lukisan on-the-spot ketika itu telah melayakkan aku SATU-SATUnya calon dari Negeri Sembilan yang terpilih bagi Sesi Pengambilan Julai 1986.
2nd Intake barulah muncul 2 jejaka nogori!!!
(Aku tidak akan bangga dengan sesuatu yang bukan minatku... biar itu kebanggaan orang lain)
Aku mula bekerja di syarikat Penerbitan s layout artist, bukan glamour artist yer!
Banyak company aku kerja di sekitar PJ dan KL.

Then kawin... 1991, balik Seremban cari kerja kat sini.
 Bla, bla, bla aku cari experience almost 7 yrs di bidang pengiklanan. Bermula dari membuat banner (manual) mengecat kain sepanjang 20'. Bayangkan aku pernah buat banner dari jam 8 mlm - 12 malam dapat 3 helai bersaiz 20' x 4'. Ada banyak design dan tulisan! Huish! Jenoh...
balik pinggang sakit2! Nak bediri luruspun tak boleh! Kesian kan...
2002 aku rasa dah 'terror' dalam bidang iklan ni, so aku bukak business sendiri.
Untuk mengetahui kerjaya aku sebagai business woman ni... kita jumpa di episod akan datang.
Cukuplah aku perkenalkan diri menerusi tulisan ni...

No comments:

Post a Comment