Wednesday, July 27, 2011

SUA BETONG MILL

Hai semua! Seperti yang telah ditulis sebelum ini, aku meletakkan Sime Darby sebagai client utama Liza Advertising. Lain-lain 'client' janganlah kecik hati yer!
Memang semuanya atas kehendakNya jua, itu realitinya.

Sua Betong Mill telah beroperasi dengan terbinanya kilang yang begitu luas dan dikelilingi ladang kelapa sawit. Malah jalan raya belum siap sepenuhnya. Biarpun terletak jauh di tengah2 kawasan ladang namun kemudahan serta rekabentuk bangunan 'up-to-date'.

 Pintu masuk utama ke kilang...

Jalan yang agak mencabar di persekitaran kolam...



Kalau jatuh ke dalam kolam tu... naik mesti dah jadi gelap!


Terdapat 14 buah kolam semuanya...



Kerja2 memasang pvc Film/Tinted & Frosted Film




Pihak Liza Advertising menghargai kepercayaan yang diberikan kepada kami untuk melaksanakan kerja2 
di premis ini terutama Asst. Manager Encik Khaizarudin sebagai mewakili Sua Betong Mill. 


Sunday, July 3, 2011

Lenggong...

3rd. July 2011
Destinasi penghantaran Papantanda Projek ke Kg. Beng, Lenggong ~ Hulu Perak.

Rupa-rupanya Tol Jelapang sebelum terowong ni dah 'dimusnahkan' atas sebab keselamatan dan diganti dengan tol baru...







Kerja2 pemasangan disiapkan tak sampai 2 jam... tapi penghantaran yang jauh dari Senawang ke Lenggong memakan masa sekitar 7 jam (one way)! Maklumlah kenderaan tu pun dah lebih 10 tahun usianya. Namun syukur kepadaNya kerana selamat sampai ke destinasi dan selamat sampai ke rumah. 
Pada Liza Advertising, komitmen tu penting...
Apa yang 'impressing' adalah jalan kampung memang tip top kat sana. Biar jauh ke dalam mana letaknya kampung tu tapi jalan memang cantik! Malah jalan naiktaraf/baru yang dibuat oleh kontraktor ni hanya untuk kemudahan penduduk ke kebun getah dan menyambungkan ke kampung sebelah yakni Kg. Reng. Ini adalah Projek Kerajaan Barisan Nasional. Betapa prihatinnya kerajaan.... 
Apa pun... "Kita beringatlah ketika diberi kesenangan dan kemudahan..."